LIVIU TUDOR ŞI CRISTIAN BURCI, MOGULII INFRACTORI (2)

Cristian Burci, Liviu Tudor, parteneri de afaceri necurate, devalizatori bancari, tepari de profesie
Cristian Burci a răscumpărat Prima TV şi deţine ziarul „Adevărul”

Din hoţ, negustor cinstit: Cristian Burci a făcut cheag cu bani furaţi. În peisajul mediatic a revenit recent un alt ţepar. La fel ca Tudor, vrea să lase impresia unui afacerist de succes, însă nu vrea să- şi amintească de vremurile când ţepuia, cot la cot cu Iacobov, FPP II Moldova. Amerom Television (al carei actionar majoritar era Cristian Burci) a beneficiat de un bilet la ordin de 15 milioane dolari, precum şi de alte două bilete la ordin de câte 950.000 dolari fiecare.

Corneliu Iacobov i-a aprobat alte cinci bilete la ordin cu valoare de un milion de dolari fiecare pentru o altă firma a lui Cristian Burci-CB Investiţii SRL Bucuresti. Firmele lui Burci sunt implicate astăzi în 1600 de procese, a falimentat cele mai mari intreprinderi de căi ferate şi material rulant feroviar, a falimentat ziarul „Ultimul Cuvânt”, a distrus televiziunea MTC de la Constanta furând la propriu prin intermediul firmei sale, Global Media, 6 milioane de euro. Astăzi ne dă lecţii despre media, conţinut, etică profesională, şi- a „fabricat” o poveste de succes în faceri, pozează în Bill Gates, face fotografii lângă machete de tren, în fine nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase.

​Dosarul FPP- muşamalizat, Iacobov scăpat basma curată

Iacubov înfundă în prezent puşcăria, însă nu din cauză că l-a umplut pe Tudor de bani prin devalizarea statului. I s-a tras de la dosarul Rafo „Jafo” Oneşti pentru că ilegalităţile pe care le- a comis la FPP în beneficiul prietenilor Tudor şi Burci a fost muşamalizat de autorităţi. Raportul Comisiei parlamentare de anchetă la care am făcut referire mai sus a propus la acea dată sesizarea organelor de urărire penală a fostului președinte al FPP, Corneliu Iacubov. Comisia a stabilit un prejudiciu de 1,5 miliarde lei la nivelul anului 1996 și multe încălcări grave ale legilor în vigoare.

Dosarul ce conține constatările comisiei a fost trimis la Guvern, Ministerul Finanatelor, Curtea de Conturi, Garda Financiara, BNR și CNVM. Totuși, în urma audierii tuturor acestor probe la Biroul de Combatere a Corupției și Contrabandei al IJP Bacău, se decide neînceperea urmăririi penale. Soluția a fost examinată de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție care a dispus, în 16 noiembrie 1998, completarea dosarului de urmărire penală și a infirmat soluția de scoatere de sub urmărire penală. Un an mai târziu, pe 19 noiembrie 1999, Curtea de Apel Bacău a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Iacubov. La nivelul Ministerului de Interne situaţia a fost şi mai încurcată, de fiecare dată când vreun parlamentar se interesa de soarta dosarului, oficialii au invocat vicii de procedură. În fine, deşi a scăpat basma curată din dosarul „FPP II Moldova-Tudor-Burci”, Iacubov a fost totuşi condamnat în cazul Rafo. Cu mult prea puţin pentru jaful pe care l-a făcut împreună cu prietenii sai la FPP Moldova.

About Liviu Tudor

PATRONUL REPORTER VIRTUAL - LIVIU TUDOR, FONDATORUL PARTIDULUI POPULAR - ABSORBIT DE BASESCU, GROPARUL BANCILOR UNIREA SI BANCOREX, GROPARUL PREFABRICATE SI "PRIETENUL " PRINTULUI CHARLES IN ROMANIA
This entry was posted in Liviu Tudor- Tepar si devalizator bancar and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s